07 FX HO knocking noise? - PWC Forum: The best hang-out for Personal WaterCraft enthusiasts
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 06-23-2012, 05:48 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: Shreveport, LA
Posts: 20
07 FX HO knocking noise?

I have a pretty loud knocking noise coming from my 07 FX HO, it seems to be towards the back of the ski, not so much around the engine. It really sounds like a rod knocking, but its not really coming from the engine.. I uploaded it to youtube if you have any ideas I would appreciate it! Thanks


I don't know if this helps, but it seems to be worse when I have the hose off running dry, and when I turn it on its hardly noticeable until I give it a little throttle...

2007 Yamaha FX HO(his)
2008 Yamaha VX Deluxe(hers)

Last edited by bfoster; 06-23-2012 at 05:51 PM.
bfoster is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 06-23-2012, 06:01 PM
Senior Member
 
xxMoving Target's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: South East
Posts: 187
Bend blade on prob or dive shaft? Check the clearance on your prob. Could be a bad bearing on drive shaft.
xxMoving Target is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 06-25-2012, 12:44 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: Shreveport, LA
Posts: 20
Think it will hurt it to ride it like this?

2007 Yamaha FX HO(his)
2008 Yamaha VX Deluxe(hers)
bfoster is offline  
post #4 of 6 (permalink) Old 06-25-2012, 12:48 AM
Junior Member
 
Join Date: May 2012
Location: Sylvester, GA
Posts: 28
Yep.... Could do alot of hurt if it's a bent prop/prop shaft/failed bearing.

No single raindrop believes it is responsible for the flood.

96 SeaDoo GSX (sold)
97 SeaDoo GSX (sold)
12 Yamaha FX HO
Synistar13 is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 06-25-2012, 12:50 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: Shreveport, LA
Posts: 20
10-4, will break down the jet next weekend I guess.. =(

2007 Yamaha FX HO(his)
2008 Yamaha VX Deluxe(hers)
bfoster is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 06-25-2012, 03:05 PM
Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 47
bearings for the impeller/pump could be bad or going and giving play maybe?
nike12000 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the PWC Forum: The best hang-out for Personal WaterCraft enthusiasts forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome