Strange issue with healthy Jet Ski - PWC Forum: The best hang-out for Personal WaterCraft enthusiasts
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 06-16-2019, 08:48 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 4
Strange issue with healthy Jet Ski

2006 Honda Aquamax Turbo

Starts fine - idles normal - and performance is normal until it reaches 4000 RPM then sputters/misses until I let off the throttle. Then again performs normal up until 4000 RPM.

Additionally, the Limited Mode automatically activated once this occurs 🤷‍♂️

Anyone know what might be going on? I welcome any help.
Southern_TN is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 06-16-2019, 08:52 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 4
Websearch gave me this prognosis:

There's a plug attached to each coil . I'm pretty sure u can pull one at a time wile its running to see which cylinder is dead. Hopefully its just a plug or coil . gone bad not allowing enough back pressure to spool turbo thus keeping u from reving over 4000.

It's probably over boost related map sensor might be getting bad boost signal, wgs might have got stuck open . thinking its not a major problem .

Agree with this?
Southern_TN is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the PWC Forum: The best hang-out for Personal WaterCraft enthusiasts forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome