GP 1300 R Problem , help! - PWC Forum: The best hang-out for Personal WaterCraft enthusiasts
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 08-11-2007, 08:58 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 2
GP 1300 R Problem , help!

My 1300R with 20 hrs. just did a strange thing. With no warning the motor started to run very erratic. It won't rev up as usual and it seems as if it had water in the fuel system. I drained the gas and nothing happend. I Changed spark plugs and nothing, it seems as if it just lost 50% of its power. I noticed some oil on the bottom of the hull and I wonder if something broke on the block and I am loosing compresion. Has anyone experienced something like this? What do you guys think. It is a very new PWC and I was not expecting trouble so soon.
Please help.
fvaldes is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 08-12-2007, 03:35 PM
BORN TO FISH NOT CATCH
 
JUST-IN-TIME's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: ON A BOAT
Posts: 1,512
do a compression test and sparky test





To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
TRUE JACKASS FISHING REPORTS

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
HUMAN BUILT = HUMAN FIXED
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
JUST-IN-TIME is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 08-12-2007, 11:53 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 2
Thanks, I will do that right away. I will post results.
fvaldes is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 4 (permalink) Old 09-02-2007, 09:37 AM
Junior Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 3
As stupid as it sounds...Idk how familiar you are with the Yamaha's but they don't like to run right wen your oil tank is like less then half full...I actually blew up my 1200 becasue it had oil stavation and it still had a half tank of oil...Btw no lines were kinked.

Strange, but yeah, check the oil and spark plugs...

If you had a problem with the motor internals, it would have already seized up on you...

-Kenny
Boosted Pinky is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the PWC Forum: The best hang-out for Personal WaterCraft enthusiasts forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2002 yamaha 1300 gp 750.00 expresscraft PWC Jetski Classifieds 1 08-03-2013 07:03 PM
gp 1300 sunk overnight (Crying) hekowitz Yamaha Jetski 4 09-18-2011 09:40 PM
OMG!!!. Did my GP 1300 engine cease up? jtb38 Yamaha Jetski 2 08-24-2008 11:44 AM
gp 1300 eml light on adammitch General PWC & Jetski Discussion 1 01-07-2008 12:49 PM
My '05 GPR 1300 The Matrix Yamaha Jetski 3 02-05-2007 11:01 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome