Personal Water Craft Forum banner

1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #1
need help fast.. last year i replaced the oil. ok, no problem until i cranked it up. ran great on trailer. turned it off and oil starts POURING from the bottom of the breather.. i dont think i put too much in. just put enough in to get to the proper marking on the dip stick.. NOW, present day. when i went to do my annual maintenance yesterday, i opened the oil tank to change the oil and found it is EMPTY... I dont get it. there is NO oil in the bilge. There is no oil in the tank,, I know oil and gas are expensive but, this is crazy.. can anyone help??.. thanks in advance...
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #3
nothing loose, nothing broken that i can see and NO oil... anywhere, not in the tank, not in the bilge.. its like the "oil" gremlins took it..have a FX HO sitting next to it.. it has oil.. HHHmmmm wonder what these 2 water bikes are really doing under their covers at night..
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
I don't think you have anything to worry about. The proper way to check the oil, according to my local dealer, is to let the engine run for a short period of time and then check the oil. It should then read between the high and low level mark. It is not unusual for the oil reservoir to appear empty after the water craft has been setting for any lenght of time.
Hope this helps.
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #5
You know, that's very interesting. Yesterday, I put 1 qt. of oil in it, (just in case) fired it up, opened the oil tank and stood there and actually watched it fill up.. Actually I had to suck out the qt. of oil I put in.. Shut her down, checked the oil, all is well with the world.. So, I'm not going to worry about it.. Thanks for the help..
 
1 - 5 of 5 Posts
Top