Personal Water Craft Forum banner

1 - 11 of 11 Posts

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter #1
95 750ss xi runnng great for a couple hours suddenly stop in the water.
checked the plugs looked good getting fuel , checked for spark no spark. the fuse is good. I never worked on a jet ski before so i dont know where the coils or what is, so can anyone help. I am very familiar with autos but no skis any help to fix spark probleom?
 

·
Registered
Joined
·
285 Posts
New Jet Ski Parts and Used Jetski Parts - Jetskiparts.com Go to this website, and plug in your information on the ski its simple, and it will give you a parts breakdown of your Ignition system, and the park #'s and pricing.
My guess is that the coil has gone bad? Hopefully not the Igniter, because their spendy. but if your fimilar with cars you can ohms test and do your voltage testing and be able to figure it out. Good Luck, please post what you come up with.
 

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter #4
I tried starting it today give a hint that almost starts then no more just for that one second then wont spark again.
 

·
Registered
Joined
·
20 Posts
it was a kill switch problem with my 97ss would only spark with lanyard in one spot.
i took the switch box apart and get plenty off spark
 

·
Registered
Joined
·
285 Posts
Good job! Thanks for posting, I'll keep that one in mind, pretty easy fix, didn't think to check their.
 

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter #8
took electrical box out to test coil and it seems to ohm out to .05 beep so what else should i check? is there a way to check the ignitor or stator?
 

·
Registered
Joined
·
20 Posts
Haven't figured out why this is happening but sometimes i get spark and sometimes i don't. When i do it,s strong. Makes me throw the plug and wire. So i am ordering a new switch looks like a sealed deal. Yesterday it started fine this afternoon no start this eveing fired right up. With my problem i dont see the coil working so intermintly. i'm open to any other ideas
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Same problem as tonyp2001

My '96 Kawa 750 ssxi has no fire. Have tried everything including taking kill switch apart, checked all fuses, etc. I am not very mechanical so any help is appreciated. Any ideas?
 

·
Registered
Joined
·
20 Posts
My problem was if I choked the motor to start it would flood the plugs.
so I don't choke it at all any more hard start but now it starts.
i went though all the electrical:confused: and it was that simple to start it :D
 
1 - 11 of 11 Posts
Top