Personal Water Craft Forum banner
1 - 11 of 11 Posts

·
Registered
Joined
·
14 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I just replaced the battery for the second time this year and after a week or so of not starting the machine the battery appears dead. I tried starting it and the starter makes a loud click, click sound. I checked the battery voltage and it reads 12.6 volts. Its back on the charger, could it be my starter or can anyone help with some suggestions. Thanks Tim
 

·
Registered
Joined
·
14 Posts
Discussion Starter · #5 ·
I tried jumping the solenoid and it still didn't turn over but click. I removed the plugs and found water in all three cylinders. Does anyone know what caused this problem and how is it repaired. Thanks Tim
 

·
Registered
Joined
·
14 Posts
Discussion Starter · #7 ·
I pulled the plugs and it cranks now, I believe the water came from the hose inlet when hooked to the water supply and stalled and the water ran into the cylinders from the exhaust. Will continue trying to get the water out and put some mystery oil in the cylinders and hope for the best!
 

·
Registered
Joined
·
14 Posts
Discussion Starter · #8 ·
Finally got the waverunner running again, it took most of the day cranking the water out of the cylinders, changing cleaning alternating plugs, mystery oil in the cylinders and starting fluid. When it finally started it sounded like a broken down washing mahine running in reverse. Took it out to the harbor for a long ride and it finally smoothed out.
Thanks for all the suggestions and one thing I learned is make sure the valve to the hose is completely closed after flushing!
 

·
Registered
Joined
·
14 Posts
Discussion Starter · #9 ·
new problem starter just clicks but before that while under a load engine would bog down and have no power! any helpould be appreciated
 

·
Registered
Joined
·
14 Posts
Discussion Starter · #10 · (Edited)
Starter relay clicking

My 2000 yamaha 1200 suv wil not start the starter relay just clicks, I checked the relay an it appears good, battery charged was running prior to that but bogged down under a load. Took plugs out and no water in cylinders and still won't crank? Tried tapping the starter and still no luck!
Can it be the starter and if so does someone have a diagram for removal, it looks like I have to remove the exhaust!

Any suggestions will be appreciated--Thanks Tim
 

·
Registered
Joined
·
14 Posts
Discussion Starter · #15 ·
Replaced the starter and put a primer kit on the carbs, running ok, but carbs need to be rebuilt. I rebuilt the cars started good but rain slower than before. top end about 40 Need some more time adjusing the carbs
 

·
Registered
Joined
·
14 Posts
Discussion Starter · #16 ·
top end only 35mph on SUV 1200

I just rebuilt the carbs and now my top end has dropped from 50+MPH to 30-35 at 5000 rpm. Do I need to pull the carbs?
What should the RPM be at top speed. Any help will be appreciated!
 
1 - 11 of 11 Posts
Top