Personal Water Craft Forum banner

1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
21 Posts
Discussion Starter #1
Hello friends. Well I got my ressurection running. 92 waverunner 3 for 250$. Had 3 great weekends on the water with it. Last outing, I took it home and went to flush it, I started it and it wouldnt stop turning the starter. My first thought when this was going on was the start stop button so I opened the hood and unplugged the connectors to them. It was still turning over. I then went straight to the battery and pulled the terminals after a harrowing 2 or 3 minutes. Then arc ed the terminal back and it still tried to start even with the start stop connectors disconnected. Definite prob. Next i fished through these posts to find what was wrong and top of the list was a starter relay. I removed it and bench tested it and it tested fine. About now I figure, ok maybe it got stuck so i put a battery disconnect inside the battery box (I bet marine patrol would love to find that) because if that happened out on the water I would have surely burned up a 200$ starter. Now to my question, the manual assumes whe are idiots an does not explain what to test next. When i tested the starter relay it said look for a needle deflection like every one doesnt know what ohms a short or open are. From what I read there are only 4 things in the electronics box. A coil, starter relay, voltage reg, and CDI. I am fairly proficient at using a multimeter and can apply 12 volts to a circuit. Where would someone with experience on one of these test next (please provide test specs for all 4 components if you have them) and what specs are you looking for? Again with all the handle bar connectors disconnected it still draws current from the battery. Thanks in advance for your help. It can get expensive just buying electronics and stuffing them in. I prefer to bench test them.
 

·
Registered
Joined
·
323 Posts
I know you have tested the solenoid but replace it and im sure it will be resolved. You say you are getting 12v through the relay and obviously it is passing 12v through it so it broke and closed circuit.
 

·
Registered
Joined
·
21 Posts
Discussion Starter #4
GCWaverunner please look at my test results

Hi GC, please look at my test results of the solenoid. 12 volts applied ohm meter shows closed. 12 volts removed ohm meter shows open. Have you seen one do that and still be bad?
 

·
Registered
Joined
·
227 Posts
So are you getting 12 volts to the brown wire on your solenoid even with the red/brown wire connector from the start switch unhooked? Then there is a short somewhere in the wire harness. You can just cut the brown wire at both ends and run a new one. Red comes from battery to the start switch on the handle bar and out to the brown one to your solenoid. The start/stop/kill switches go bad a lot and that is my guess from here, which is probably far from you so I can't come over. HA
 
1 - 7 of 7 Posts
Top