Personal Water Craft Forum banner
1 - 20 of 54 Posts

·
Registered
Joined
·
64 Posts
Discussion Starter · #1 ·
i have a 97 montego i am very new to jet skis this is the first time i started this guy up and it has a loud rattle sounds like metal on metal grinding rattling its coming from either all the way in back or underneith please help any ideas pleaseee
 

·
Registered
Joined
·
64 Posts
Discussion Starter · #7 ·
cool so i pulled that whole back off the drive shaft just slid out however it wont let me pull all the way out its getting stuck somewhere but with that off motor sounds great no rattle so its somewhere in that whole back part
 

·
Registered
Joined
·
64 Posts
Discussion Starter · #11 ·
still not sure were the noise is comming from it sounded pretty hard like metal on metal impeller hitting ? bearing ?any guesses
 

·
Registered
Joined
·
64 Posts
Discussion Starter · #14 ·
if im doin it right i dont hear any noise when i spin it by hand the only things i notice so far is the long rod thats conects to the impeller has play in it up and down not sure if thats normal the floating bearing seems to have a hairline crack starting the impeller has snall nicks in it
 

·
Registered
Joined
·
64 Posts
Discussion Starter · #18 ·
oh and i dont know if this helps but when i rev it up sound went away when it let off and it slowing down sound comes back
 

·
Registered
Joined
·
64 Posts
Discussion Starter · #21 ·
ok the motor part of the driveshaft has no play with the drive shaft back in and evrything put back together if i move the shaft left and right i hear the noise coming from the back
 

·
Registered
Joined
·
64 Posts
Discussion Starter · #29 ·
no when all that stuff was removed the motor sounded fine when its all back together it makes that sound
 

·
Registered
Joined
·
64 Posts
Discussion Starter · #31 ·
ok i will give that a try i will get back 2morrow and thanks for all the help so far your the only one who has helped me and thanks il get back 2 morrow
 

·
Registered
Joined
·
64 Posts
Discussion Starter · #32 ·
engine doesnt have any play at all however while the drive shaft is connected to the impeller there is a ton of play there ? not sure how to get the drive shaft out of that
 

·
Registered
Joined
·
64 Posts
Discussion Starter · #33 ·
put everything back together kindda hopin the problem would cure itself but nope makes same noise when its cranking then runnig im sure it comin from the back somewhere
 
1 - 20 of 54 Posts
Top