2005 Yamaha Waverunner No start - PWC Forum: The best hang-out for Personal WaterCraft enthusiasts
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 07-10-2018, 09:13 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 2
2005 Yamaha Waverunner No start

Aloha have a 2005 waverunner that was bogging and not accelerating past 5mph. Took out the carbs and cleaned/rebuilt them. Now the waverunner wont start it just cranks. If I add some starting fluid it just backfires.
It has about 230 hours
ajesquivia is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 07-11-2018, 05:27 AM
Super Moderator
 
rodsatheart's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: Mena, Ar.
Posts: 4,655
Dock
First off, quit using starting fluid. It washes the oil off everything. Mix up a small bottle of premix.
Make sure you got the lines hooked up correctly. Being that many hours, you might do a compression check just for giggles.
rodsatheart is online now  
post #3 of 3 (permalink) Old 07-11-2018, 12:46 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 2
Alright I went back to basics, changed spark plugs, checked battery, checked the fuel, added premix to see if I could get it going and backfire. Checked the plugs and had a dry one on the one closest to the stern. Did a compression test and from bow to stern I have 120,120, and not even getting 30 on the last one. I dont have the time to put it at the moment in order to get it apart and check out the cylinder and piston but I would like some advice on the next steps and where to get parts. I was thinking of draining gas and oil so it can sit dry. Any advice on how to do that. Next, where could i get a cylinder piston kit for just one I checked SBT and ebay and they only have a kit for all 3 cylinders. Should I also use a premix after the repair? Or continue to have the oil and gas seperate. Since I going to be taking that much apart what would be other maintence I can do? I have some water leaking from the exhaust so i want to replace those exhaust coupling rubber things. And I have some cables that are looking a little frayed. Or should I not even tackle this and dump the thing. I have a $1400 invested in this.
ajesquivia is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the PWC Forum: The best hang-out for Personal WaterCraft enthusiasts forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No start no power jackytdunaway Sea-Doo Jetski 1 09-08-2016 05:04 AM
problem: no dash lights no start. main relay? suprteck Honda Jetski 0 07-15-2012 08:55 PM
XLT 1200 no start no crank KIAmastertech Yamaha Jetski 5 11-15-2011 04:11 PM
1991 Yamaha 500 Waverunner, No Start boeingxtreme Yamaha Jetski 1 07-13-2011 09:58 AM
1997 Xp -crazy No Beeps! No Start!?! frankfooter32 Sea-Doo Jetski 0 07-30-2009 11:56 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome